Als vereniging zijn we verplicht om ervoor te zorgen dat de leden die achter de bar staan in het bezit zijn van een IVA-certificaat (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik).

Bij onze vereniging hoort bij het aangaan van het lidmaatschap de verplichting om jaarlijks 3 bardiensten te draaien. Sinds geruime tijd is er een wet van kracht die vereist dat elk lid van een vereniging, die bardienst draait, in het bezit moet zijn van een persoonlijk IVA certificaat.

Indien een lid, dat niet beschikt over een IVA-certificaat bardienst draait, zal de vereniging tijdens een eventuele controle worden bestraft met een boete van € 450,-. Omdat elk lid in de gelegenheid wordt gesteld dit certificaat in bezit te krijgen, zal een eventueel opgelegde boete worden verhaald op de persoon in kwestie.

Instructie IVA: IVA Certificaat aanvragen

Website NOC*NSF: www.nocnsf.nl/iva