KNLTB competitie 2021

Edwin de Water - 06-21263588
Lobke Rieborn - 06-22280981

Speeldagen competitie
Competitie spelen is mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag.
Vrijdagavond is eveneens een competitie met alleen dubbelpartijen.
Bij de zaterdag- en zondagcompetitie kan gekozen worden om met het team alleen dubbels of dubbels en singels te spelen. Afhankelijk van het soort team (Dames, Heren, Gemengd) worden er dubbels, mix-dubbels en singels gespeeld.

Spelduur partijen
Bij de zaterdag- en zondagcompetitie worden alle enkelpartijen volgens de reguliere telling gespeeld. Alle dubbelpartijen worden verkort gespeeld, dat betekent dat er bij een setstand van 1-1 een beslissende wedstrijdtiebreak (tot 10 punten) als derde set gespeeld dient te worden. Deze regel geldt voor alle categorieën en klassen.

Vrijdagavondcompetitie wordt NIET 'om de week' gespeeld

In het najaar is het vanwege de beperkte periode niet mogelijk om 10 weken achter elkaar competitie te spelen. Daarom wordt er op vrijdagavond niet 'om de week gespeeld', zoals dat oorspronkelijk de bedoeling was bij de Voorjaarscompetitie. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat ‘spelen op tijd’ onder spelers niet de voorkeur heeft. Daarom wordt tijdens de KNLTB Competitie 2021 de vrijdagavond op de reguliere wijze georganiseerd: een periode van 7 weken voor zowel de DD, HD en GD teams.

We begrijpen dat dit een tegenvaller kan zijn voor verenigingen die meer teams hadden ingeschreven en nu mogelijk te weinig banen hebben. De baaneis van 1 1/3 baan per thuisspelend team kan niet worden verlaagd, want die is bedoeld om alle partijen in 3 speelrondes te spelen. Een mogelijke oplossing kan zijn om gebruik te maken van banen van omliggende verenigingen. Hiervoor kan je 'dispensatie ander park' aanvragen. Ook kun je teams naar andere competitiesoorten doorschuiven, zoals de nieuwe competitiesoort Gemengd 17+ zondag (DE, HE, GD, DD, HD) of de dubbelcompetities op zaterdag en zondag.

Locatie wedstrijden
Thuiswedstrijden mogen uitsluitend op het eigen park van de ontvangende vereniging worden gespeeld. Indien de indeling van een speeldag dermate problemen oplevert voor de bezetting van de banen op de vereniging, mag er uitgeweken worden naar een andere vereniging.

Competitiereglement
Voor alle regels omtrent competitie spelen, lees het KNLTB Competitiereglement.

Competitiebescheiden
De captains van alle teams kunnen de competitiemap en tennisballen ophalen op zaterdag 28 augustus vanaf 15:00 uur. De competitiebijdrage moet vooraf voldaan zijn via de toegestuurde factuur. De kosten zijn:
3 keer thuis spelen € 120,-. 4 keer thuis spelen € 145,-

Inschrijven KNLTB competitie 2021
klik hier

Informatie pagina's

Competitiereglement 2020
Wat is verkort of compact spelen?
Tennis spelregels