KNLTB competitie 2020

Edwin de Water - 06-21263588
Lobke Rieborn - 06-22280981

Speeldagen competitie
Competitie spelen is mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag.
Vrijdagavond is eveneens een competitie met alleen dubbelpartijen.
Bij de zaterdag- en zondagcompetitie kan gekozen worden om met het team alleen dubbels of dubbels en singels te spelen. Afhankelijk van het soort team (Dames, Heren, Gemengd) worden er dubbels, mix-dubbels en singels gespeeld.

Spelduur partijen
Bij de zaterdag- en zondagcompetitie worden alle enkelpartijen volgens de reguliere telling gespeeld. Alle dubbelpartijen worden verkort gespeeld, dat betekent dat er bij een setstand van 1-1 een beslissende wedstrijdtiebreak (tot 10 punten) als derde set gespeeld dient te worden. Deze regel geldt voor alle categorieën en klassen.

Op tijd spelen in alle avondcompetities

Om de spreiding van spelers in avondcompetities te vereenvoudigen, worden alle avondcompetities van de KNLTB Competitie 2020 op tijd gespeeld. Dit betekent dat er per wedstrijd één uur getennist wordt en de games worden doorgeteld. Na een uur stopt de partij (en wordt de rally niet afgespeeld). De verkregen stand in games op dat moment is de eindstand van de wedstrijd. Een gelijkspel behoort dus ook tot één van de mogelijkheden.

Versoepelen regelgeving wachten bij slecht weer

Om tegen te gaan dat bij slecht weer het clubhuis volstroomt en er niet voldaan kan worden aan de anderhalvemeter-regel, hebben wij voor de KNLTB Competitie 2020 besloten dat het niet verplicht is om bij slecht weer 2 uur (1 uur bij avondcompetities) te wachten. De VCL van de thuisspelende vereniging kan bij slecht weer, tenniswedstrijden van de KNLTB Competitie 2020 staken of afgelasten en verplaatsen naar uiterlijk de eerstvolgende inhaaldag.

Geen promotie of degradatie

Tijdens de KNLTB Competitie 2020 zal niet worden gespeeld om promotie of degradatie. Op die manier verliezen de teams, die in het najaar niet kunnen of willen spelen, hun teamrechten niet voor het voorjaar van 2021. Alle teamrechten van de Voorjaarscompetitie 2020 blijven dus geldig voor de inschrijving van volgend jaar. Ook wordt er tijdens de KNLTB Competitie 2020 niet gespeeld om promotie of degradatie voor het najaar van 2021.

Locatie wedstrijden
Thuiswedstrijden mogen uitsluitend op het eigen park van de ontvangende vereniging worden gespeeld. Indien de indeling van een speeldag dermate problemen oplevert voor de bezetting van de banen op de vereniging, mag er uitgeweken worden naar een andere vereniging.

Competitiereglement
Voor alle regels omtrent competitie spelen, lees het KNLTB Competitiereglement.

Competitiebescheiden
De captains van alle teams kunnen de competitiemap en tennisballen ophalen. De datum en tijd zal via deze website of de club app worden gecommuniceerd. De competitiebijdrage moet vooraf voldaan zijn via een bankoverschrijving. De kosten zijn:
3 keer thuis spelen € 120,-. 4 keer thuis spelen € 145,-

Inschrijven KNLTB competitie 2020
klik hier

Informatie pagina's

Competitiereglement 2020
Wat is verkort of compact spelen?
Tennis spelregels